Binecuvântarea lui Dumnezeu la începutul noului an școlar

Viața parohiei Septembrie 17, 2012

Astăzi, 17 septembrie 2012, Liceul Tehnologic „Mihai Busuioc”, care se află în parohia noastră, a primit binecuvântarea lui Dumnezeu prin slujba săvârșită de Pr. Călărașu Ioan-Florin. În cuvântul de deschidere, noul Director al Liceului, D-na Prof. Maria Petrovici, a evidențiat realizările liceului, precum și faptul că aici se desfășoară un învățământ profesional de calitate europeană, întrucât acest liceu oferă  certificate de competențe profesionale recunoscute în Uniunea Europeană.
  Pentru a-i încuraja pe elevi, D-na Prof. Maria Petrovici le-a oferit câteva modele de elevi silitori, care au obținut rezultate remarcabile la diferite concursuri și olimpiade. În mod deosebit, a mai menționat, performanța  extraordinară a Andreiei Luca, absolventa cu cea mai mare medie din județ la finalul ciclului gimnazial și al Evaluării Naționale de anul acesta.
   Andreea Luca  a realizat această performanță, în primul rând, datorită străduinței de a folosi cât mai eficient timpul dedicat învățării, obținând, pe toată perioada ciclului gimnazial, numai media generală 10, dar și cu  ajutorul lui Dumnezeu , pentru că ea este o tânără credincioasă a parohiei noastre, provenind dintr-o familie cu o viețuire creștin-ortodoxă autentică. Iată cum Dumnezeu ajută pe cel care crede în El să se desăvârșească atât pe plan socio-profesional, cât și duhovnicesc.
   Au mai vorbit reprezentanții: Inspectoratului Școlar Iași, ai Primăriei și Consiliului Local, al Poliției, care și-au arătat disponibilitatea de a sprijini procesul educațional al acestui Liceu ce începe  să se  desfășoare de astăzi.